23 Eylül 2017 Cumartesi

Aşçılık bölümüne akdeniz eğitimci aşçılar derneği tarafından konferans ve mutfakta uygulamalı eğitim verildi.

18 Mart 2013 Pazartesi 23:12 tarihinde eklendi | 2721 defa okundu
Aşçılık Bölümü Uygulama Mutfağının açılışı yapıldı.

AŞÇILIK BÖLÜMÜNE AKDENİZ EĞİTİMCİ AŞÇILAR DERNEĞİ TARAFINDAN KONFERANS VE MUTFAKTA UYGULAMALI EĞİTİM VERİLDİ.

Öğr.Gör.İpek ÜNAL tarafından düzenlenen Akdeniz Eğitimci Aşçılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Executive Chef Ömer ATAN, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Executive Chef Fuat ARSLAN, Executive Chef Faruk YÜKSEL, Executive Sous Chef Süleyman BIÇAKLIOĞLU, Executive Sous Chef Devrim Ergin YAVUZ tarafından (14.03.2013) verilen Konferansta Mesleğinin önemi anlatıldı. İlk işin mesleği sevmek olduğunu dile getirdiler. Devamında sektörün beklentileri, ihtiyaçları, zorlukları anlatıldı. Ulusal ve Uluslararası yapılan yemek yarışmaları, eksikler ve olması gerekenler konusunda bilgi verildi. Son olarak geldikleri nokta ve meslek için verdikleri emekleri, öğrencilerimize örnek teşkil etmesi için paylaştılar. Konferansın sonunda katılımları ve eğitime verdikleri destek için Bölüm Başkanımız Memduha SERT tarafından Plaket takdim edildi.

 Bölümümüz için yeni yapılan Uygulama Mutfağını Açılışını yaptıktan sonra Normal Öğretim ve İkinci Öğretim öğrencilerimize 2 ayrı etap şeklinde mutfakta uygulama eğitim verildi. Eğitim menüsü “Kremalı Balkabağı Çorbası, Çin Böreği, Saray Katmerli, Ispanak Yatağında Safran ve Cevizle Doldurulmuş Levrek Fileto B. Şarap Soslu, Piliç Beykoz Kebabı, İnsalata Maltese, İnsalata Casablanca, Elma Tatlısı” Cheflerimiz tarafından öğrencilerimizle birlikte hazırlandı.